top of page

Мітап для бібліотекарів

Обновлено: 22 июл. 2020 г.


27 лютого 2020 року в бібліотеці ЦДЮТ відбулось міське методичне об'єднання "Інновації у просуванні книги та читання серед користувачів бібліотек закладів освіти" в форматі BIBLIO-мітап.

Свої очікування від заходу учасники висловили в ході вправи “Корзина очікувань”.

CDUT-тур до краєзнавчого музею ЦДЮТ "Витоки" провела Світлана Георгіївна Єрмак, завідувач музею.

Краєзнавчий музей “Витоки” спільно з бібліотекою започаткували практику надання дистанційних музейно-освітніх послуг. Світлана Семеренко, завідувач бібліотеки, ознайомила присутніх з практикою надання таких послуг. Сьогодні в бібліотеці здійснюється проєктування та створення віртуальних екскурсій, подорожей, міні-виставок. Робота ведеться в двох напрямках: створення власного контенту та використання музейних освітніх продуктів.

Бібілотекарі здійснили віртуальну екскурсію "музеями України просто неба”, спробували пройти квест “7 чудес України”, обертали колесо фортуни, граючи в інтелектуально-розважальну гру “Відкрий Україну - європейську країну”. За кожну правильну відповідь заробляли "фанні-манні", які обміняли на подарунки.

А також допомогли пройти перший рівень герою медіаосвітньої гри «Пригоди Літератуса», якому доводиться оцінити достовірність і правдивість інформації, яка йому трапляється, перевірити та знайти правду. Наприкінці гри можна дізнатись, чи компетентний ти медіаспоживач?!

Несподівано задзвонив кишеньковий годинник у Кролика - героя казки Льюїса Керрола «Аліса в Країні Див», і на екрані з'явився напис "Time to drink tea". Всіх запросили випити феліжанку кави або стаканчик чаю. Чаювання проходило у форматі PubQuiz.

Учасники мітапу насолоджувались анімацією та взаємодіяли з персонажами книги "Аліса в країні див", де казка оживає з додатком АТБ-Wonderland.

Сучасна бібліотека - це набагато більше, ніж місце для читання – це ще й осередок творчості. В вiblio-ART-майстерні бібілотекарі переглянули книжкову виставку "Казкове місто паперове” та взяли участь у майстер-класі “Вітальна листівка” від Анастасії Федько, керівника гуртка ЦДЮТ "Фітодизайн".

Учасників мітапу чекав ще ряд сюрпризів та цікавинок від Ірини Вінс - ігрова хвилинка “Сторінками казок” з призами та музичний подарунок - пісня.

А на прикінці зустрічі один з учасників, який виявив під своїм стільцем наліпку "Щасливчик" отримав унікальний приз. "Щасливчиком дня" стала Зоя Тихоненко, бібліотекар ЕЗОШ № 7.

Ще одна інтерактивна вправа була запропонована на ресурсі mentimeter. Проведено он-лайн опитування у режимі реального часу (на екрані з'явилась "хмаринка слів", сформована за відповідями учасників).

Жоден не залишився без подарунка. Було і корисно, і весело, і смачно!

Особлива подяка Плахотній Т. О., директору ЦДЮТ, Балагутрак Н. Ю., заступнику директора з НВР, Вінс І. В., завідувачу організаціно-масовим відділом, Єрмак С. Г., завідувачу краєзнавчим музеєм "Витоки", Федько А. П., керівнику гуртка "Фітодизайн", Басіч А. С., методисту НМЦ, Заболотній Н. І., керівнику міського методичного об'єднання шкільних бібліотекарів за підготовку та проведення заходу, а також усім учасникам - бібліотекарям закладів освіти міста.


Світлана Семеренко, завідувач бібліотеки ЦДЮ

Т

Фото: Ніна Балагутрак

108 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page